2013. jan. 8.

Könyv ajánló (ajánló???) Lora Leigh: Buja éjszakák

Lora Leigh: Buja éjszakák


Nemrég jelent meg Lora Leigh: Buja éjszakák c. könyve a Buja fiúk sorozat 2. köteteként az Ulpius Ház kiadásában. (http://www.ulpiushaz.hu/leigh-lora-buja-ejszakak)

Az írónő Lora Leigh, a New York Times bestseller szerzője. Sokan az erotikus-romantikus irodalom koronázatlan királynőjének tartják. Talán az előző kötet ajánlójából is kiderült, hogy én bizony nem tenném a koronát az írónő fejére, de mivel jelen pillanatban csak a Buja fiúk sorozat első két kötetét olvastam tőle, lehet, hogy elhamarkodott a vélemény alkotásom.

A történet nagyon röviden

Az első kötetben megismerkedhettünk a Mackay unokatestvérekkel, a három buja fiúval. (http://bulika69.blogspot.hu/2012/12/konyv-ajanlo-lora-leigh-buja-fiuk.html) Az első kötet Rowdy és Kelly szerelméről szól, miközben a második kötet szerelmi szálai előre vetítődnek.
James "Dawg" Mackay évek óta veszkődik, sóvárog Crista Jansen után, aki jelenleg pincérnőként dolgozik a kisvárosban, s rendre visszautasítja Dawg közeledési kísérleteit. A két fiatal élete akkor kapcsolódik össze mikor Crista belekeveredik egy katonai akció kellős közepébe. Dawg kihasználja a lehetőséget és Cristát a lövöldözés kellős közepéből kimenekítve megzsarolja, így a lány kénytelen kelletlen beköltözik Dawg hajójára. A történetből kiderül, hogy a két fiatal már régebben együtt töltött egy buja éjszakát, mely mindkettejüket üldözte az azóta eltelt években, csak másként. Crista menekült  a fiú elől, míg Dawg csak álmaiban emlékezett ara az erotikus éjszakára
Mindkét fiatal vonzódik a másikhoz. A szerelem egy borzalmasan rossz krimi keretei között  ki is teljesedik. Az első kötetben a "csoda hármas" felbomlik, miután Kelly kizárólagos kapcsolatot akar Rowdyval. Végül Crista és Dawg között is ilyen alapú kapcsolat épül ki, de mi lesz a buja fiúk és a harmadik unokatestvér sorsa a továbbiakban, aki magára maradt. Gondolom a következő kötetek erről fognak szólni.

Hogy érdemes-e elolvasni? Ítélje meg mindenki maga. Nem szeretek könyvekről rosszat mondani, igyekszem mindig finoman fogalmazni, de most kivételt teszek. Jómagam az első rész után kíváncsian tettem magamévá az ajándékba kapott második kötetet (igyekszem mindenhez pozitívan hozzá állni amíg ki nem ábrándulok), de soha nem hittem volna, hogy az első rész színvonaltalanságát alul lehet múlni. Tévedtem. Nem hiszem hogy ezek a történetek olyanok, melyeket ismét szívesen elolvasnék. Komolyan elgondolkodtam azon, vajon mitől lesz egy író koronázatlan királynő, aki ilyen szemetet ad ki a kezéből. Elgondolkodtam azon is, talán a fordító hibázott, de rájöttem, hogy nem valószínű, egyszerűen az alapmű egyszerű és gyermekded, önmagában kusza, melybe szex jeleneteket iktattak be. Hogy a karakterszámot a rossz kerettörténet, vagy a szex jelenetek növelik-e nem tudom, az egész úgy vacak ahogy van. Az egész számomra a pénzről szól, amit az író és a kiadó tett zsebre. Kifejezetten úgy érzem, hogy becsaptak, nem azt a szórakozást kaptam amit a fülszövegek alapján reméltem. Ezek a könyvek bizony nem érték meg az árukat.

A Buja fiúk sorozat több részből áll, jelenleg az első két rész vásárolható meg magyar nyelvű kiadásban, a történet többi része egyenlőre angol nyelven érhető el.
A sorozat részei: 
1. Buja fiúk
2. Buja éjszakák
3. Nauti Dreams
4. Nauti Intentions
5. Nauti Deceptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése